EN

Brief aan de Mensheid


De Brief aan de Mensheid is geschreven door filosoof Koert van Mensvoort ter ere van de Dag van de Aarde. Met de brief roept hij de mens op om geen slaaf of slachtoffer van zijn eigen technologie te worden, maar om technologie in te zetten om onze menselijkheid te vergroten. In de hoop dat dit aanzet tot een nieuw perspectief op de rol van de mens op aarde.

De Brief aan de Mensheid is gericht aan alle 7 miljard mensen op aarde en wordt nu al in zevenentwintig talen over de wereld verspreid. Ontbreekt jouw taal nog? Voeg een vertaling toe. Of schrijf zelf jouw brief aan de mensheid en deel hem via de tag #lettertohumanity.

Hoe kun jij Helpen?

  • Deel de Brief aan de Mensheid met anderen - #lettertohumanity.
  • Ontbreekt jouw taal nog? Stuur ons jouw vertaling.
  • Schrijf je eigen Brief aan de Mensheid en deel je visie.

Next Nature Network

Next Nature Network is hét internationale netwerk voor iedereen die graag meepraat over een toekomst waarin natuur en technologie versmelten. Next Nature Network stimuleert discussie, initieert publicaties, creëert reizende exposities en organiseert evenementen. Sluit je aan bij het Next Nature Network en steun onze projecten.

Dag van de Aarde

Centraal in de Brief aan de Mensheid staat de veranderende relatie tussen mens, natuur en technologie. 22 april is de jaarlijkse internationale Dag van de Aarde. Een dag waarop er aandacht wordt besteed aan het feit dat er weliswaar grote verschillen zijn tussen mensen, maar dat we deze aarde samen delen. Voor het Next Nature Network is deze dag dé actuele aanleiding om te starten met het verspreiden van de Brief aan de Mensheid. De brief is ook op alle andere 264 dagen van het jaar te lezen. Volg en deel #lettertohumanity.

De Auteur

Koert van Mensvoort is filosoof, kunstenaar en oprichter van Next Nature Network. Daarnaast is hij University Fellow aan de TU Eindhoven en bestuurslid van de Akademie van Kunsten aan de Koninklijke Akademie van Wetenschappen in Nederland.

next nature network, dag van de aarde, koert van mensvoort, dag van de aarde 2017, letter to humanity , brief aan de mensheid Lees het interview over de Brief aan de Mensheid met de auteur.

Colophon

Koert van Mensvoort, Author & founder Next Nature Network
Fran van den Bogaert, Project Lead & Communications manager
Hendrik-Jan Grievink, Graphic Design
Pascal de Man, Website Development
Michelle Guenne, Communications & online promotions
Elle Zhan Wei, Graphic Design Assistant
Alessia Andreotti, Editor & translator
Nichon Glerum, Photographer
Ruben Baart, Editor

With special thanks to the complete Next Nature Network Team, and the support of Stimulerings Fonds Creatieve Industrie and BankGiro Loterij Fonds.